Pagina curenta: Credite
studioit  Info financiar
Skip Navigation Links
studioit Noutati
  Destinatar:
 Email:
 

bihoreanu.ro
Parteneri
www.bihoreanu.ro
www.studioit.ro
bursadetransporturi.ro
       Credite info
   

Sectorul bancar este deschis către finanțarea IMM-urilor, dar există o serie de vulnerabilități, precum gradul ridicat de îndatorare sau termenul ridicat pentru recuperarea creanțelor, care îngreunează efortul de creditare al băncilor.

Un studiu recent al companiei de consultanţă Coface a relevat faptul că în România nu este încă înrădăcinată o cultură a IMM-urilor, mai mult de jumătate din companiile înființate dispărând în cel mult 10 ani de la data înregistrării, iar cele care rămân active au activități modeste. Acest lucru reprezintă o provocare, dar arată, în acelaşi timp, faptul că IMM-urile au nevoie de susţinere pentru a se dezvolta, iar în acest sens băncile pot juca un rol foarte important.

Primele 3 cele mai presante probleme cu care se confruntă firmele sunt în continuare fiscalitatea ridicată, impredictibilitatea mediului fiscal și concurența, potrivit sondajului BNR. Accesul la finanțare ocupă poziția a 9-a ca problemă presantă pentru firme.

România este mai bine plasată ca media UE, din punct de vedere al accesului la finanțare. Doar 6,46% din cererile de împrumuturi bancare sunt refuzate (2015), față de 9,6% media UE (small business act 2016).

Deschiderea băncilor pentru sprijinirea companiilor este vizibilă și în faptul că rata restructurărilor este mai ridicată în cazul companiilor nefinanciare, de 12,9%, față de 4,7% în cazul populației, potrivit datelor BNR la septembrie 2016.

În ceea ce privește finanțarea prin fonduri europene, în exercițiul financiar 2014-2020, aprox. 40 miliarde de euro sunt alocate României, iar sectorul bancar român poate contribui la absorbția acestora, fiind deschis să se implice activ în prefinanţări şi cofinanţări.”

http://www.arb.ro/creditarea-intre-cadrul-juridic-impredictibil-si-dobanzile-reduse/

 .
Copyright © 2006-2007 Multicredit ! Toate drepturile rezervate.